En perfekt match

Danfoss NovoCon® Digital actuators

NovoCon® S - digital aktuator

Den digitale aktuatoren NovoCon® S er skreddersydd for Danfoss AB-QM – markedets ledende trykkuavhengige balanserings- og reguleringsventil – og etablerer en perfekt forbindelse mellom overlegen hydraulisk HVAC-systemytelse og smarte bygningsautomatiseringsløsninger.

 

Aktuatorer med tradisjonell styring tilbyr i beste fall et analogt tilbakemeldingssignal til BMS-romstyringen. I stedet tilbyr NovoCon® S mange digitale systemparametere direkte til bygningsstyringssystemet via BACnet eller Modbus. Det utveksler for eksempel nøyaktig informasjon om aktuator-/ventilposisjon, innstillinger, temperaturer, alarmer etc.

All informasjonen gir BMS et unikt innblikk i, og ekstern tilgang til, HVAC-systemstatusen, som kan brukes til å optimalisere ytelsen, forbedre innekomforten og oppnå energieffektive bygninger.

Den digitale aktuatoren tilbyr også innebygde I/O-er for ekstra funksjonalitet, fleksibilitet og kostnadsbesparelser. Noen få eksempler på mulighetene ved bruk av aktuatorens I/O-er er:

  • Gjennomstrømning- og energi-indikasjon ved å koble sammen følere for retur- og forsyningstemperaturmåling med NovoCon® Energy
  • Tilkobling for 4-rørs overgangsapplikasjoner med NovoCon® CO6
  • For å koble til forskjellige følere (for eks. romtemperatur, fuktighet eller kondens) og styre forskjellige enheter, for eksempel vifter, med NovoCon® ekstern I/O-kabel

NovoCon® er en viktig enhet i overgangen til smarte tilkoblede bygninger, med kontinuerlig overvåkning, energistyring og forebyggende vedlikehold på høyeste komfortnivå og til de laveste driftskostnadene. De digitale aktuatorene kan brukes i mange typer bygninger, som kontorer, hoteller og sykehus. Men også på cruiseskip, universiteter, datasentre, kjøpesentre, museer eller supermarkeder.

NovoCon® S brukes i ulike typer HVAC-systemer, som luftbehandlingsenheter (AHU), viftekonvektorenheter (FCU), kjølte tak, kjølte bjelker, strålepaneler og firerørs overgangssystemer.

Danfoss AB-QM Pressure Independent Control Valves (PICV)

Klassens beste PICV

Danfoss AB-QM var den første reguleringsventilen i sitt slag for HVAC-varme- og kjøleapplikasjoner. Etterfølgeren AB-QM 4.0 løfter ytelsen til et nytt nivå.

De grunnleggende prinsippene har ikke endret seg: Dette er en reguleringsventil med automatisk mengdebegrensning og innebygd differansetrykkregulator. Styringsytelsen er svært nøyaktig, og ventilen har fortsatt en unik ventilautoritet på 100 %.

B-QM 4.0-ventilene gir imidlertid mye bedre verdi. AB-QM 4.0 er markedets beste PICV i sin klasse. AB-QM 4.0 blir tilgjengelig i DN 15 opp til DN 32. Det finnes versjoner med og uten testplugger. Og versjoner med innvendige eller utvendige gjengekoblinger. Flowkapasiteten er utvidet til et bredt område fra 20 l/t opp til 6 000 l/t, og kan måles nøyaktig med PFM 1000 måleinstrument via Bluetooth på iOS- og Android-enheter.

AB-QM 4.0 er designet for å være den ubestridte beste PICV-en på markedet. Den er for eksempel designet for å motvirke kalkdannelse og tilstopping, er konstruert for et nominelt trykk på PN25, har nøyaktig flowmåling og toveis fylling og skylling. Dette gir mange fordeler for designere, installatører og sluttbrukere.

PICV-er øker energieffektiviteten til HVAC varme- og kjølesystemer. AB-QM 4.0 er konstruert for terminalenheter som viftekonvektorer, klimatak og kjølebafler. De utstyres med en av våre aktuatorer og gir nøyaktig temperaturregulering og bedre inneklima. Dersom den utstyres med vår digitale NovoCon S-aktuator, kan den brukes i HVAC 4.0-systemer for smartbygninger med IoT-løsninger (Internet of Things).

Produkter i nettbutikken

Scroll to top