Nå er tiden inne for å bytte til elektroniske væskenivåbrytere

Sikkerhet finnes i mange former, og væskenivåbrytere er avgjørende for at kjøleanlegg skal fungere sikkert. Der brukes de til å hindre at det samler seg væske i kompressorer. Nye Danfoss LLS 4000 for ammoniakk og HFC løfter systemsikkerheten til et nytt nivå. Den leveres valgfritt som SIL2-sertifisert, dvs. enda mer pålitelig, og er enklere å installere og sette i drift enn flottørventilteknologi.

Pålitelighet og sikkerhet i en egen klasse

LLS 4000 bruker et måleprinsipp basert på reflektometri. Dette sikrer usedvanlig presisjon. Elektronikken består av to mikroprosessorer som utfører de samme beregningene. Denne redundansen gjør systemet mer pålitelig. Alle signaler behandles dessuten to ganger etter avstemningsprinsippet. En selvdiagnosefunksjon overvåker maskinvaren og temperaturen for å sikre at driftsvilkårene holder seg optimale.

LLS 4000 fås eventuelt som sertifisert etter SIL2 (sikkerhetsintegritetsnivå 2). Det betyr at den har et sertifisert funksjonssikkerhetsnivå 100–1000 ganger høyere enn et produkt uten SIL2-sertifisering. Vi tilbyr også en variant uten SIL2.

– Med SIL2-sertifisert LLS 4000 som høynivåbryter får du en pålitelig løsning med et sikkerhetskontrollsystem i henhold til EN 378, sier Jakob Lundholm, New Product Owner for Industrial Refrigeration i Danfoss Cooling.

Enkel å installere og sette i drift

LLS 4000 krever bare én sveis, så den er enkel å installere og rask å lekkasjeteste. Driftsavbrudd holdes dessuten på et minimum, siden elektronikken i LLS 4000 kan vedlikeholdes eller byttes uten at bryteren trenger å fjernes.

Bryteren kan settes i drift og overvåkes med LLS 4000-appen via en Bluetooth-tilkobling. I appen kan du også velge hvilke medier du skal måle. For varianten uten SIL2 kan appen dessuten sette ventilen enten til normalt åpen eller normalt lukket.

– LLS 4000 er svært driftssikker og pålitelig, og den er enkel å installere og sette i drift. Vi er derfor overbevist om at den representerer fremtiden innen væskenivåbrytere. Vi gleder oss til kundene får tatt den i bruk for første gang og sett hva den kan utrette, sier Anders Olsen, Marketing Communications Manager for Industrial Refrigeration i Danfoss Cooling.

Produkter i nettbutikken

Scroll to top