Danfoss kondenseringsaggregat for A2L

For oss som jobber med utvikling, produksjon, salg, montering og vedlikehold av anlegg med gass og kuldemedium har det grønne skiftet lenge stått på dagsorden, men aldri før har begrep som 'bærekraft' og 'miljøvennlig' vært så omtalt som etter offentliggjøringen av FNs klimarapport, som ble publisert tidligere i sommer. Rapporten viser til raskere og mer intense klimaendringer og noen av trendene er nå irreversible ifølge FNs klimapanel (IPCC)¹. Parallelt med dette har bransjen og myndighetene allerede i mange år jobbet etter EUs krav om nedtrapping av import og bruk av fluorholdige gasser, utformet i F-gassforordningen (nr. 517/2014).

Selv om slike innskjerpinger kan oppleves påtrengende og begrensende, velger vi å se det fra den andre siden - hvor presset etter endring er med på å sette fokus på nyskaping og skaper arbeidsplasser gjennom hele forsyningskjeden.

Kondenseringsenheter med ultralav GWP-verdi²

Danfoss har de siste årene jobbet beinhardt med å få på plass et produktsortiment som er tilrettelagt for de nyeste kuldemediene og de siste kravene som er satt i bransjen. Nå lanserer Danfoss endelig den bredeste porteføljen av A2L-klare kjøleløsninger som er kompatibel med kuldemediene R1234yf, R454C og R455A. Med stadig strengere krav til reduksjon av GWP-nivået (Global Warming Potential) har kjøleeksperter en mulighet til å starte det grønne skiftet i dag ved å bytte til A2L-kuldemedier med et GWP-nivå på under 150.

Overgangen til kuldemedier med ultralave GWP-nivåer er bare i startfasen. Neste fase i avviklingen av HFC med høyt GWP-nivå er allerede i slutten av 2021, da med en reduksjon på 55 % i forhold til 2015-nivået.

A2L-kuldemedier tilbyr kjøleekspertene et kostnadseffektivt alternativ som opprettholder en konvensjonell systemkonstruksjon samtidig som GWP-nivået minimeres. I praksis tilbyr et kuldemedie som R1234yf en 99 % reduksjon i GWP sammenlignet med A1-kuldemediet R134a — og resultatet kan du oppnå uten ytterligere kompleksitet.

Vårt omfattende utvalg av A2L-klare kondenseringsenheter, kompressorer og komponenter sørger for at vi er forberedt på det grønne skiftet når du er det.

Nye Danfoss Optyma™ Slim Pack- og Optyma™ Plus-kondenseringsenheter for flere kuldemedier har et fremtidsrettet design som er kompatibelt med både A1- og A2L-kuldemedier– alt i én enhet. Du får de samme meget brukervennlige enhetene du kjenner fra før, konstruert for å fungere trygt og problemfritt med A2L-kuldemedier:

“A2L-kuldemedier er miljøvennlige løsninger som oppfyller stadig strengere krav — men krever spesiell sikkerhetstesting og -konstruksjon på grunn av en viss antennelighet. De nye Optyma™-kondenseringsenheten er testet for sikkerhet mot antennelse i uavhengige laboratorier og konstruert med risikoreduserende forholdsregler, for eksempel en forseglet elektrisk boks, hull og luker for å sikre fortynning av kuldemediet - noe som gjør at installatørene føler seg tryggere”, sier Rogerio Salhab Federici, leder for systemløsninger i Danfoss Climate Solutions.

Med det optimale forholdet mellom energi og ytelse vil du med de oppdaterte Optyma™-kondenseringsenhetene oppnå høyere energieffektivitet samtidig som du reduserer energiforbruket og indirekte utslipp. Denne optimale kombinasjonen sørger for en økonomisk levedyktig løsning som du kan implementere i dag — støttet av vår komplette portefølje av A2L-klare komponenter.

Oversikt over funksjoner

* Multi-refrigerant ranges with scroll technology: end of 2021

Feature overviewOptyma Slim PackOptyma Plus
TypeW05W09P00
IP levelIP54IP54
Compressor technologyScroll*/ReciprocatingScroll*/Reciprocating
Sealed and pre-wired E-panelyesyes
Microchannel condenseryesyes
Fan speed controller-yesyes
Main switch (circuit breaker)-yesyes
Filter drier (flare connections)yesyes
Sight glassyesyes
Crankcase heateryesyes
HP/LP adjustable pressostat
(flare connections)
MechanicalElectronic
Ventilation fan-timeryesyes
Louvers and holesyesyes
Fail-safe mini-pressostat-Mechanical
Access door(s)-yes
Acoustic insulation-yes
Condensing unit electronic controller-yes
Network connectivity-yes
Stack mounting-yes
Housing net weight in kgB1: from 51 to 53
B2: from 53 to 70
B3: from 76 to 79
H1: from 49 to 55
H2: from 67 to 89
H3: from 101 to 136
H4: 169
Housing dimensions in mm
(height x width x depth)
B1: 530 x 910 x 364
B2: 690 x 1079 x 464
B3: 825 x 1105 x 464
H1: 650 x 941 x 406
H2: 813 x 1090 x 480
H3: 965 x 1441 x 531
H4: 966 x 1835 x 650

A2L-klare kompressorer egnet for multi-kuldemedier

Som et supplement til de nye kondenseringsenhetene, er mindre kommersielle og kommersielle kompressorer A2L-klare. De velkjente MTZ- og NTZ-stempelkompressorene – for henholdsvis middels og lav temperatur – er nå kvalifisert for bruk med R454C- og R445A-kjølemidler og tilbys i et oppsett for multi-kuldemedier.

I tillegg vil den såkalte scrollversjonen være A2L-klar innen 3. kvartal 2021 — noe som gir deg et komplett utvalg av kompressorløsninger som er kompatible med kuldemedier med ultralav GWP-verdi.

Bestilling

For mer informasjon og bestilling, ta kontakt med oss på telefon 73 20 19 00 eller E-post: post@kuldenor.no. 

Produkter i nettbutikken


Scroll to top